| طريقة عمل الكشري المصري | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| موضوع: طريقة عمل الكشري المصري السبت سبتمبر 14, 2013 9:26 am | |
| طبعاً كلنا عارفين الكشري المصري وكل المصريين بلا استثناء بيحبوا بس بالنسبة للبنات اللى في الدول العربية جربتى تعمليه قبل كدة؟ واذا ما تعرفيش طريقته هتلاقيها هـــــنــــــــا في الموضوع دة وكمان هاديكوا اكتر من طريقة للتقديم اولاً:المقادير: عدس بجبة (يعنى بيكون بقشرته البنى ومش متقرشر زى العدس الاصفر) رز(تقريباً نفس كمية العدس) مكرونة(اى نوع تحبوه-بس يفضل الاسباجتى والخواتم الصغيرة واحياناً يطلق عليها مرمرية) الصلصة: طماطم ثوم وبصل علشان التقلية الطريقة: هو طريقته سهلة جداً جداً الاول بنسلق المكرونة بس بنحط الاول الاسباجتى وبعدين بنضيف عليها الخواتم(المرمرية) بس فرق الوقت مش طويل يعنى بس تبدأ تطرى علشان ماما بتقول ان المكرونة الاسباجتى بتاخد وقت اطول(ومعرفش ليه) وطبعاً طريقة سلق المكرونة كلنا نعرفها بس متنسوش لازم المية تكون غليت كويس وضيفوا حوالى معلقة صغيرة زيت علشان ما تلزق ببعض (ودى مهمة جداً) وبعدين هنبدأ بسلق العدس بس ما تنسوش تتأكدوا انه نضيف ومغسول كوويس اوى اوى يتسلق شوية صغيرين وبعدين بنحط عليه الرز يتسلقوا سوا علشان العدس بياخد وقت اطول شوية علشان ياخدوا من طعم بعض دة غير ان الرز بياخد لون شوية يعنى يبقى احسن لكن لو انتوا عايزين الرز يفضل ابيض زى ما هو وشايفين ان كدة شكل الطبق هايبقى احلى براحتكوا خااالص اسلقوا كل واحد لوحده ودة وقت الصلصة صلصة الكشري (ولسبب ماعرفوش) بتبقى سائلة شوية عن صلصة المكرونة بس مش سائلة اوى واضربوها في الخلاط كويس اوى وقبل ما تحطوها حطوا في الحلة زيت وافرموا الثوم كويس حطوا معظمه يتحمر سنة صغيرة يعنى يادوب لونه يبقى دهبى فاتح وسيبوا شوية صغيرين ابقوا حطوهم في الاخر قبل ما تطفوا على الصلصة بشوية معرفش ليه بس ماما بتعمل كدة والتقلية بقى: حطوا الزيت يسخن شوية وبعدين قطعوا البصل بحيث كل حتة تبقى تقريباً نص حلقة تلت حلقة تقريباً يعنى مش مربعات ولا فرم ناعم بيدي شكل حلو للطبق وخلو لونه يبقى بنى فاتح شوية وصفوه كويس من الزيت لأن الحكاية مش ناقصة كلها نشويات هههههههههههههههههههههههه وممكن علشان الشكل تحطوا طبقات على الطبق يعنى طبقة مكرونة وبعدين طبقة رز على عدس وبعدين مكرونة تاني كدة وممكن كمان تحطوا الصلصة انتوا على الطبق او تحطوا الصلصة كلها على السفرة وكل واحد يحط الكمية اللى هو عايزها وممكن كمان تحطوا لكل واحد شوية صلصة صغيرين في طبق لوحده يعنى في اكتر من طريقة تقديم بس بنصح ما تكتروش الثوم لأنه كتره اوى بيتعب القلب كذلك البصل ونبهوا ضيوفكم لو كان عندك ضيوف على النقطة دى
وبالهنا والشفا | |
|
| |
أمينة ٱميّرۂ خٌٱرقَۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14452 مِشَآِرِكَآتِے : 666 تِقَيِمِآَتِے : 77
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري السبت سبتمبر 14, 2013 4:59 pm | |
| | |
|
| |
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الأحد سبتمبر 15, 2013 10:54 am | |
| | |
|
| |
gami ٱميّرۂ خٌٱرقَۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 13404 مِشَآِرِكَآتِے : 675 تِقَيِمِآَتِے : 187
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الأربعاء سبتمبر 18, 2013 10:05 pm | |
| اوهاااايو هممممم انا مذا يبقه كشري بس مصر مغرر روعه بي كدا انا بيت كدي بيعملوا بس ما اجتيني فرصه بذوقوا هههههههههه شكرًا على موضوعك | |
|
| |
مايا الصغيرة مرشّحًۂ للإشَرآفً
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 13745 مِشَآِرِكَآتِے : 1207 تِقَيِمِآَتِے : 142
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الأربعاء سبتمبر 18, 2013 10:49 pm | |
| السلام عليكم يا سلام مبين انو كتير حلو وشهي للغاية يسلمو ايديكي على الوصفة حبيبتي | |
|
| |
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الخميس سبتمبر 19, 2013 9:41 pm | |
| - under taker كتب:
- اوهاااايو
هممممم انا مذا يبقه كشري بس مصر مغرر روعه بي كدا انا بيت كدي بيعملوا بس ما اجتيني فرصه بذوقوا هههههههههه شكرًا على موضوعك العفو حبيبتى ان شاء الله تعملوه وتجيلك فرصة تذوقيه | |
|
| |
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الخميس سبتمبر 19, 2013 9:43 pm | |
| - chaimaselikh كتب:
- السلام عليكم
يا سلام مبين انو كتير حلو وشهي للغاية يسلمو ايديكي على الوصفة حبيبتي
العفو حبيبتى واجبى شهى جداً وطعمه رااااائع | |
|
| |
~nono_chan~ صِحًفيۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 12578 مِشَآِرِكَآتِے : 242 تِقَيِمِآَتِے : 29
| |
| |
الاريج الناعم مرشّحًۂ للإشَرآفً
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 13417 مِشَآِرِكَآتِے : 590 تِقَيِمِآَتِے : 129
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الجمعة أكتوبر 11, 2013 4:19 pm | |
| عنجد رووووعة يسلموو:cup: :@: :73802: | |
|
| |
مايا الصغيرة مرشّحًۂ للإشَرآفً
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 13745 مِشَآِرِكَآتِے : 1207 تِقَيِمِآَتِے : 142
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الجمعة أكتوبر 11, 2013 4:24 pm | |
| اممممممممممممممممممممممممممممم حسيت بالجوع لما رايت العنوان هلا هههههههههههههههههههههههههههههه | |
|
| |
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| |
| |
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الخميس أكتوبر 17, 2013 8:42 pm | |
| - مايا الصغيرة كتب:
- اممممممممممممممممممممممممممممم
حسيت بالجوع لما رايت العنوان هلا هههههههههههههههههههههههههههههه امال لما تشمى ريحة الاكل وهو بيستوي دا احنا بنتعذب لحد ما الاكل يجهز هههههههههههههههههههههههه | |
|
| |
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الخميس أكتوبر 17, 2013 8:43 pm | |
| - الاريج الناعم كتب:
- عنجد رووووعة يسلموو:cup: :@: :73802:
يسلموا انتى حبيبتى على الرد الروعة وبما انك لسة جديدة بقولك اهلاً وسهلاً لحسن انسي بعدين هههههههههههههههههههههههههههههههههه | |
|
| |
الجوكر~ مشّرفُۂ عٱمۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 16870 مِشَآِرِكَآتِے : 2570 تِقَيِمِآَتِے : 442
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الخميس أكتوبر 17, 2013 8:44 pm | |
| | |
|
| |
القلب الابيض مرٱقَبّــۂ
وِطِنَے : نِقِآِطِے : 14682 مِشَآِرِكَآتِے : 1048 تِقَيِمِآَتِے : 116
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الخميس أكتوبر 17, 2013 8:46 pm | |
| - لارا كتب:
- شهيتيني
ههههههههههههههههههههه ماهو دة هدفى هههههههههههههههههههههههههه | |
|
| |
| طريقة عمل الكشري المصري | |
|